Top
Zapada, zapada, zapada - beautyfood
fade
671
post-template-default,single,single-post,postid-671,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Zapada, zapada, zapada

snow flakeM-as tavali prin zapada de placere, asa mult imi place vremea de afara si mai ales zapada. Insa prefer zapada virgina, necalcata in picioare, pe care o gasesc doar prin gradinile blocurilor si mi-e frica sa nu ma lovesc in ce zace pe dedesubt. Am mers totusi vreo cateva statii prin omat si am chiuit in sinea mea vazand cum se aseaza din ce in ce mai multa si transforma  Bucurestiul prafuit intr-un oras acoperit de o patura stralucitoare din praf de oglinzi. snow flake1

Conform  unei traditii se spune ca in ziua de 1 martie fetele trebuie sa se spele cu apa obtinuta din zapada, pentru a avea tenul curat si luminos, truc pe care l-ar fi folosit si Caterina de Medici nu doar de-a lungul intregului an.

snow flake2Stiati ca: “Fulgii de zapada nu sunt nimic altceva decat gheata, insa formele pe care le iau sunt de o complexitate incredibila. Un fulg de zapada se formeaza din combinatia mai multor cristale de gheata. Exista practic un numar infinit de aranjamente posibile.” (http://news.softpedia.com)

snow flake3x031230a077

snow flake4

Roxana Mucenic
2 Comments
  • Oana

    Si mie imi place mult zapada, imi place sa ma uit cum ninge, mi se pare foarte frumos si relaxant in acelasi timp, imi place albul zapezii, puritatea ei, felul cum ascunde uratenia orasului . Chiar ieri m-am plimbat prin ninsoare, ningea cu fulgi mari si pufosi, am luat zapada in mana si m-am minunat de ce forme minunate au fulgii. Intr-adevar fiecare dintre ei este unic.. o mica minune. Sunt atatea lucruri frumoase pe lumea asta, este pacat ca nu ne bucuram asa cum trebuie de ele.

    January 24, 2010 at 5:18 PM
  • Roxana

    Acum ninge iar si din nou se asterne acest praf alb si stralucitor peste mizerie. Daca nu ar mai circula masinile pentru o zi, cred ca ar fi minunat.

    January 28, 2010 at 1:43 AM

Post a Comment

Follow us on Instagram