Top
Un produs multifunctional: uleiul de jojoba - beautyfood
fade
4
post-template-default,single,single-post,postid-4,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Un produs multifunctional: uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba (Simmondsia chinensis) este ceara lichida provenita din boabele plantei cu acelasi nume. La temperatura camerei aceasta ceara devine lichida, transformandu-se in ceea ce numim ulei de jojoba,  care contine numerosi acizi grasi (palmitic, palmitoleic, oleic, gadoleic, erucic, nervonic), dar si saruri minerale.

Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de Jojoba este foarte asemanator sebumului produs de organismul uman.

Cum poate fi folosit?

Demachiant pentru ochi. Aplicati cateva picaturi pe un disc de bumbac si curatati fardul de ochi, rimelul si creionul kohl. O sa va lase genele si zona din jurul ochilor hidratate.

Curatarea tenului. Poate inlocui cu succes demachiantul sau orice alt produs de curatare. Daca aveti senzatia ca va lasa pielea prea grasa, indepartati surplusul cu un disc curat.

Hidratare. Chiar daca aveti ten mixt sau gras si va este teama sa folositi ulei, nu exista motive. Avand compozitia asemanatoare sebumului, uleiul de jojoba regleaza secretia acestuia. Este printre putinele produse care poate fi folosit atat pentru pielea uscata cat si pentru cea mixta sau grasa. Aplicati direct pe piele sau amestecati doua picaturi in crema/lotiunea hidratanta pe care o folositi zilnic.

Balsam de buze.

Ulei pentru cuticule.

Ulei de corp. Poate fi folosit ca atare sau puteti adauga cateva picaturi din uleiurile esentiale preferate, creandu-va astfel propriul ulei parfumat pentru corp.

Balsam/stilizare par. Puneti cateva picaturi de ulei de jojoba in balsamul/masca pentru par pentru efecte mai intense ale acestora. Aplicati cateva picaturi pe varfuri inainte de uscare pentru a-l proteja si hidratata. Poate fi folosit si pentru definirea buclelor, pentru a adauga stralucire parului vopsit sau tern, pentru ingrijirea parului blond.

Are proprietati antifungice.

Poate fi folosit in procesul de vindecare ale piercingului urechilor.

Info: Jojoba este un arbust originar din deserturile Mojave si Sonoran  din California, Arizona si Mexic. Creste aproximativ 1-2 metrii, are flori de culoare galbena, fructele au forma de boabe si sunt adunate in pastai. Este cultivata in deserturile din SUA, Peru, Mexic, Israel, Argentina, Australia. Uleiul de jojoba este inodor, incolor si rezistent la oxidare.

Surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jojoba_oil

http://beauty-treatments.suite101.com/article.cfm/uses_of_jojoba_oil

Roxana Mucenic
2 Comments
  • Clarra

    Spune-ne si unde il gasim si la ce pret.

    October 22, 2009 at 11:38 AM
  • Roxana

    Il gasiti chiar la biobeauty, costa 31 lei.

    October 22, 2009 at 2:48 PM

Post a Comment

Follow us on Instagram