Jump to content.

Uleiul mineral

Uleiul mineral (mineral oil, liquid petroleum, liquid paraffinum) este un derivat sintetic al petrolului si ingredientul minune al secolului 20 datorita costurilor reduse pe care le implica, precum si proprietatilor asa-zis hidratante. Insa marile companii care folosesc acest ingredient la scara larga nu ne spun ca nu lasa porii sa respire, prin urmare aceasta nu poate elimina toxinele.

Nu are miros sau gust si poate fi folosit atat intern (tratament pentru constipatie) cat si extern, industrial, in medicina veterinara, drept carburant sau conservant.

Uleiul mineral nu este raul suprem in produsele cosmetice pentru adulti, insa din experienta stiu ca in timp si folosit in cantitati mai mari usuca pielea. Iar ideea de a folosi un produs derivat din procesul de obtinere a benzinei nu-mi convine.  Daca in cazul produselor pentru noi mai inchideam ochii la derivatele din petrol, chiar nu inteleg de ce trebuie sa fie folosite in cosmeticele pentru bebelusi, in conditiile in care exista alternative. Ce este celebrul ulei Johnson’s: niste ulei mineral cu putin parfum sintetic.

Denumiri sub care se gaseste uleiul mineral in produsele cosmetice gasiti aici, iar un alt articol despre derivate din petrol la Gaby.

Avem un concurs cu Babydex

Voi la ce va uitati in primul rand cand cumparati samponul, crema, sapunul pentru bebelus? Ce produse va inspira incredere, ce evitati cu orice pret?

Lasati un comentariu la acest articolul de pe babydex sau scrieti o postare pe blogul dvs., mentionand „Articol participant la concursul Babydex-Biobeauty” si puteti castiga un set de produse cosmetice bio pentru copii Pure Potions si un set Mambino, ambele oferite de noi.

Concursul este deschis pana la data de 22 noiembrie a.c.