Top
Imi fac singura musli - beautyfood
fade
903
post-template-default,single,single-post,postid-903,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Imi fac singura musli

fruit_nut_muesli-id321Imi plac cerealele, mai ales unele invadate de inamicul public numarul 1 -Mr Sugar, fulgii de porumb cu miere si bucatele de migdale de la Nestle. Insa am renuntat (mai recidivez) la aceasta mica placere in favoarea uneia mai sanatoase: musli facut de mine.

Tine de foame, este foarte gustos si sanatos.

Iata reteta proprie:

fulgi integrali de ovaz Solaris

fulgi integrali de grau si secara Solaris

– stafide aurii

– seminte de floarea soarelui neprajite

– nuci caju neprajite maruntite

– alune de padure neprajite maruntite/ migdale

– susan, mac crud

– seminte de dovleac neprajite

– smochine maruntite (doar 3-4)

Gasiti toate ingredientele in supermarketuri mari sau in magazine bio (doar ca variantele bio sunt mai scumpe)

Baza si cam 60% din combinatie o constituie cerelele integrale. Le pun intr-un borcan de sticla si adaug stafidele, cam 10 % (fara ele, ai senzata ca mesteci in gol tarate) si restul de ingrediente (pot fi puse nuci de macadamia, nuci pecan, nuci, etc, doar sa fie in stare cruda) asa cum imi vine.

Cand le mananc (cu lapte) mai pun o jumatate deΒ  lingurita de miere de salcam ecologica (este mult mai gustoasa) in farfurie. As incerca si cu sirop de artar, dar inca nu am gasit la un pret decent. A vazut cineva la DM?

PS- Le las sa se inmoaie vreo 10 minute in lapte, altfel fulgii sunt prea tari.

Roxana Mucenic
18 Comments
  • not beautiful enough

    Ideea ta e super…mai ales ca ovazul mi se pare cel mai gustos. Nu stiu ce sa spun insa despre nucile caju care sunt scumpeeeee…. Dar okay. Sunt foarte yummy.
    O sa incerc is eu reteta ta cu prima ocazie!

    March 18, 2010 at 10:29 AM
  • Roxana

    Da, sunt cam scumpe. Dar poti sa renunti la ele si sa pui nuci romanesti. Eu am gasit la un magazin bio din piata Moghioros niste nuci caju la un pret bunicel fata de alte locuri, inclusiv fata de supermarket.

    March 18, 2010 at 10:39 AM
  • Aurora

    Sper ca a fost doar o scapare formularea “imi place cerealele”.. In rest reteta ta pare foarte sanatoasa.

    March 18, 2010 at 11:02 AM
  • andreea

    Da, draga, am vazut sirop de artar la DM. Si eu vreau sa imi iau zilele astea. Undeva la 25 lei/250 ml. daca cumperi peste 60 lei ai reducere 10 %

    March 18, 2010 at 1:47 PM
  • Roxana

    @Aurora, da a fost o scapare. Graba strica treaba si am destul de multe de facut in ultima vreme, nu mai corectez dupa ce scriu, ceea ce e o eroare.

    March 18, 2010 at 3:02 PM
  • Pixxie

    Si eu fac ceva de genul cu nuci, stafide, migdale, alune de padure si cativa fulgi bio de la Mega Image, dar le mananc ca un snack sau cel mult cu iaurt, pentru ca am renuntat sa beau lapte dulce…Intr-adevar nucile macadamia, pecan sau fisticul sunt cam scumpe pentru buzunarul meu πŸ™‚

    March 18, 2010 at 3:05 PM
  • Clarra

    Si mie imi place sa-mi fac singura musli, cu fulgi de ovaz, stafide, caise confiate, miez de nuca si migdale. Si nu simt nevoia sa-i mai indulcesc cu nimic.

    March 18, 2010 at 3:19 PM
  • Roxana

    Cred ca pui in plus caise confiate, care oricum sunt dulci. O sa incerc si eu sa pun.

    March 18, 2010 at 5:22 PM
  • Stefania83

    Si eu imi fac singura acasa din fulgi de grau bio, cateva fructe confiate de obicei ananas, banane,apoi mai adaug migdale, alune si gata.Si toate astea cu lapte de orez tot bio care este un pic dulce de la natura deci nu mai esti obligat sa adaugi miere sau zahar.

    March 18, 2010 at 7:00 PM
  • carola

    Mi-ai facut pofta πŸ™‚ iar eu incerc sa tin post si nu suport laptele de soia, asa ca va trebui sa astept pana dupa pasti cu probatul musli-ului de casa. cu prima ocazie imi voi reface stocul de nuci, miere de casa am in dulap, asa ca ma voi autorasplati cu prima ocazie πŸ™‚

    March 18, 2010 at 9:36 PM
  • sirop de artar

    cerealele sunt DELICIOASE daca adaugi sirop de artar in loc de miere

    April 1, 2010 at 10:13 AM
  • Roxana

    Te cred, insa am gasit sirop de aratar la niste preturi indecente. Nu am ajuns inca la dm, e pe lista mea de achizitii urgente, ca sa zic asa. Oricum am gasit miere de rapita, care este geniala.

    April 1, 2010 at 12:05 PM
  • simona

    Iar ca totul sa fie si mai bun, de ce sa nu inlocuiesti laptele de vaca cu cel de migdale… Astfel ai avea o masa cu adevarat energizanta.

    December 7, 2010 at 1:06 PM
  • Roxana

    Trebuie sa il fac singura, nu? Si inca nu am blender.

    December 7, 2010 at 11:49 PM
  • Emilia Popa

    Si eu obisnuiesc sa-mi fac musli singura sau sa-l inbogatesc cu fructe si nuci dupa bunul plac dar in acelas timp incerc sa folosesc produse de calitate si aici nu vreau sa fac rabat ,pentru ca nu cantitatea conteaza ci calitatea, am testat si cumparat ultimaoara produse de la rapunzel pentru a le testa si cred ca-si merita banii. Incercati macar odata daca sunteti curiosi.
    Va las si o adresa http://www.rapunzel.ro
    Va iubesc si va respect

    November 14, 2012 at 3:07 PM
  • christmas at the pabst mansion

    Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective.

    A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you’ve done a excellent job with this.
    Also, the blog loads extremely quick for me on Safari.
    Superb Blog!

    My weblog christmas at the pabst mansion

    May 22, 2013 at 8:42 PM
  • Ionut

    Foarte buna alegerea, o alternativa sanatoasa la propiu.

    August 29, 2014 at 2:10 PM

Post a Comment

Follow us on Instagram