Top
Detoxfierea dupa Sarbatori si reduceri - beautyfood
fade
629
post-template-default,single,single-post,postid-629,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Detoxfierea dupa Sarbatori si reduceri

detox_dietDin cand in cand ma apuca sa ma detoxifiez, sa-mi curat organismul pe-afara si pe dinauntru de tot ceea ce acumuleaza toxic, rau. Nu stiu daca rezultatul se datoreaza efectului placebo sau sunt eu chioara si poate nu exista schimbari, insa tenul mea arata mai bine si ma simt usoara, plina de energie.

O cura de detoxifiere presupune in primul rand un program: de somn, de miscare si de alimentatie. Somn regulat de noapte, miscare in limita timpului/disponibilitatii si mai ales a chefului. La mine miscarea se exprima prin cateva exercitii de dezmortire dimineata si 45 de minute de mers pe jos in ritm alert. Ar trebui mai mult, dar nu pot. Mai ales acum cand este frig si urat afara. Cu programul de somn stau ceva mai rau, sunt vietate de noapte si nu prea ma impac cu adormitul la ore decente gen 10.30-11.

Nu e o reteta pe care am luat-o de undeva sau pe care am stabilit-o cu vreun doctor/nutritionist, sunt diferite reguli pe care le-am adunat si adaptat gusturilor si obiceiurilor mele astfel incat sa-mi fie usor sa tin o cura de detoxifiere de 2-3 ori pe an.

Dimineata pe stomacul gol beau un pahar mare de apa la temperatura camerei in care am stors 1/2 lamaie sau lime, pentru curatarea organismului si devorez o felie de ananas proaspat.  Dupa 30 de minute bag o portie de  cereale (un musli pe care mi-l fac singura din cereale integrale neindulcite,  seminte neprajite de floarea soarelui si dovleac, cateva stafide, alune de padure tot neprajite) cu lapte de 3,5% grasime, ca pe alea cu putina grasime mai  guacamole2bine nu le beau, nu au niciun gust. La pranz si seara aleg intre salata cu o singura lingura de ulei / guacamole (am gasit in sfarsit modalitatea de a prepara avocado astfel incat sa-mi placa, multumesc Sideris) cu ciabatta, care nu are nicio legatura cu detoxifierea, insa eu o mananc si goala, asa buna este/ orez basmati cu stafide si aluneb, gol sau in salata/ legume fripte cu otet balsamic – dovlecel, morcov, ardei gras, vanata, castravete. Sa nu credeti ca nu mi-e foame sau nu mi-e pofta de dulciuri sau ca nu trisez. Intre mese consum cateva portii de fructe, mai ales pomelo si gref, care de altfel este foarte potrivit curelor de detoxifiere.  Inainte de masa inghit o lingura de seminte de in cu apa. Ajuta la digestie. Beau apa, multa apa, suc de mere ecologic si ceai verde cu iasomie. Nu-l beau neaparat pentru ca este un bun anioxidant (pentru asta am capsule de ceai verde), ci pentru ca am facut o pasiune petru gustul de iasomie. Nici macar nu-i pun zahar, dar 1 lingurita de miere si o felie de lamaie. Mai multa miere ii strica aroma.

Cattier-unt de shea cu floriTocmai din cauza asta ne-a venit ideea sa facem  reduceri produselor destinate detoxifierii si relaxarii: exfoliant pentru corp si ten, uleiuri de baie si masaj, unt pur de shea. Eu am unt de shea cu miere si-mi vine sa-l mananc. Il incalzesc putin intre palme ca sa capete o consistenta uleioasa si il aplic cand ies din dus si  pielea este umeda, cu porii deschisi. Am observat ca produsele foarte grase cum sunt unturile de shea sau Balm-urile (asa alintam noi Balm Balm) intra mult mai bine in pielea calda, umeda.

Daca mi-e pofta maaaaaaaare de ceva dulce, trisez cu Lindt cu 70% cacao, cateva bucatele, maxim un rand. Am reusit sa nu o fac pana acum, dar am inceput doar de luni si vreau sa ma tina doua saptamani. Vara reusesc sa mananc doar legume si fructe in stare cruda macar 2 zile.

Roxana Mucenic
12 Comments
  • Adriana

    Nu as putea sa fac asa ceva niciodata. Sa nu mananc nimic bun? Si sa beau numai apa si ceai? E prea mull pentru mine.

    January 15, 2010 at 12:56 AM
  • tatiana

    Ma uit cata ambitie ai.Mi-am propus de mii de orisa tin o mica dieta si n-am resit niciodata…

    January 17, 2010 at 10:55 AM
  • Roxana

    Maine fac o saptamana si am trisat doar cu o portie de tiramisu facuta in casa de catre o prietena buna dupa retea mea. Ceva ce nu am scris, am uitat acest mic dar important amanunt, inainte de fiecare masa iau o lingurita de seminte de in crude cu apa. Ajuta foarte mult la digestie. Insa nu prea am viata sociala in perioada asta, ca sa nu ma ispiteasca tot felul de chestii. Iar in casa nu am decat ceea ce mi-am impus sa mananc. Oricum imi plac foarte mult legumele, fructele si orezul basmati. Este o cura facuta dupa gusturile si puterile mele, nu dupa carte.

    January 17, 2010 at 11:05 AM
  • tatiana

    Cred ca ai o silueta de invidiat. Multumim pentru sfaturi!

    January 23, 2010 at 2:29 PM
  • Roxana

    Nu chiar, am un mic colacel pentru care trebuie sa muncesc mult. Insa dupa detoxifiere te simti foarte bine: usoara, nu te mai blonezi, nu mai ai probleme cu stomacul, esti mai energica si mai vioaie.

    January 24, 2010 at 11:16 AM
  • natty

    foarte buna cura detoxifianta nu mi se pare atat de grea, cam asa ar trebui sa mancam tot timpul.
    dar unde gasesti suc de mere ecologic?

    January 25, 2010 at 6:26 PM
  • Roxana

    La magazine bio: Naturalia, Pukka Food, Leacul, BioGood sau in Mega Image. Ti-l recomand pe cel romanesc, are gust de must proaspat si-mi aduce aminte de zilele frumoase de toamna. Desi acum, brrrrrrrrrrr!

    January 25, 2010 at 9:52 PM
  • Ligia

    Felicitari pentru un blog care indeamna lumea spre natural! O sa te invit si la site-ul meu, pe care l-am dedicat in mare parte diete fara foc, de detoxifiere si in primul rand retetelor delicioase fara foc.

    http://ligiapop.com/2009/05/29/retete-fara-foc-deserturi-partea-2-cu-poze/

    Te astept cu drag,
    Ligia

    April 10, 2010 at 12:31 PM
  • Roxana

    Eu mamanc multe legume, fructe, seminte, oleaginoase de tot felul, toate crude si neprocesate, insa nu le combin in retete. Cu toate astea nu am de gand sa renunt la mancarea gatita la foc, dar nu gatesc in stil romanesc, mai mult la aburi. O sa incerc o reteta de la tine de pe blog, par delicioase.

    April 10, 2010 at 4:37 PM
  • Mihai Mateescu

    Cum sa rezist tentatiilor din jur ?! Un antricot de vita cu garnitura de legume sote sau gratinate, fara paine sau cartofi prajiti (!) – poate cineva sa-i reziste ?! Si un vin rosu demisec ?

    March 14, 2011 at 11:20 PM
  • Roxana

    Da, se poate. Acum chiar nu mai suport combinatia de carne cu cartofi prajiti si paine.

    March 15, 2011 at 12:34 AM

Post a Comment

Follow us on Instagram