Top
Certificarile bio organice - beautyfood
fade
201
post-template-default,single,single-post,postid-201,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Certificarile bio organice

Exista mai multe institutii care certifica produsele cosmetice ca fiind bio/ organice sau continand ingrediente bio/ organice.

ecocertEcocert

Organism de certificare originar din Franta, care insa activeaza in multe tari: Germania, SUA, Italia, etc. Pentru ca un produs sa fie certificat de catre Ecocert minim 10% dintre ingrediente trebuie sa provina din culturi biologice, iar restul ingredientelor sa fie naturale. Ecocert are doua certificari Eco si Bio. Pe lista conservantilor si surfactantilor chimici acceptati de Ecocert se afla si Ammonium Lauryl Sulfate, un compus controversat, chiar daca se sustine ca prin clatirea rapida nu exista niciun risc.

Marci certificate Ecocert: Cattier, Eco Cosmetics, Melvita, Suzanne aux Bains.

natpro_logoEticheta Nature et Progres, initial destinata produselor alimentare, este considerata cea mai exigentapentru cosmetice, excluzand produsele petrochimicale, de sinteza, parfumurile si colorantii artificiali,  iar ingredientele naturale trebuie sa fie BIO.

Carta Cosmebio (2002) ofera tansparenta asupra ingredientelor si procedeelor de fabricare. Produsele cu logo-ul BIO sau ECO contin in majoritate ingrediente naturale si de origine naturala. Produsul trebuie sa contina minim 95% ingrediente de origine naturala, iar din lista celor de sinteza sunt excluse parfumurile si colorantii de sinteza, conservantii chimici, produse petochimicale (PEG, parafina, silicon), OGM (organisme modificate genetic).


Soil-AssociationSoil Association

Soil Association este un organism de certificare din Marea Britanie si are cele mai stricte reguli, produsele certificate de ei avand un minim de 70% ingrediente organice. De asemenea nu se acorda certificarea pe marca ci pe produs.

Marci certificate Soil Assocition: Balm Balm, Pai Skincare, Spiezia, Circaroma, Green People.

Farmers_and_Gowers

Organic Farmers and Growers Association

Este primul organism de certificare organica din Marea Britanie, insa acopera mai multa aria culturilor. Trevarno Skincare foloseste ingrediente provenite din culturi organice certificate de catre Organic Farmers and Growers Association.

aiab.ceaAiab/Icea – Certificare acordata in Italia-Spania-Grecia, recunocuta si de USDA, de Japonia. Este asemanatoare ca standarde Ecocertului.

Marci certificate AIAB/Icea: Bema Cosmetici, Bjob, Olivellenic, Bioselect.


usda

USDA

Este organismul de certificare american aparut in urma unificarii standardelor de certificare din SUA.

Marci certificate: Aubrey Organics, Alteya Organics (din Bulgaria).

bdihBDIH

Certificare naturala si nu organica. Standardul precizeza ce ingrediente se pot si nu se pot folosi, sisteme de coservare admise si se asigura ca produsele nu sunt testate pe animale. BDIH este un standard de certificare exigent ce nu permite existenta niciunui petrochimical sau derivat in compozitia produselor.

Marci certificate BDIH: Lavera, Logona, Weleda.

Roxana Mucenic
4 Comments
 • Maria

  Exista vreo marca romaneasca certificata de vreuna dintre aceste institutii?

  November 4, 2009 at 7:57 PM
 • Roxana

  Pana acum nu. Am inteles ca Life-Care lucreaza la o marca proprie care ar putea avea certificare, dar nu stiu nimic sigur.

  November 5, 2009 at 7:45 PM
 • carmen

  Da Life Care este cerfificata de BDIH. Relatii carmen_rail@yahoo.com

  April 30, 2010 at 10:57 AM
 • Roxana

  Carmen, Life Care comercializeaza marci certificate BDIH, firma in sine nu este certificata si nici nu ar avea cum. De obicei nu sunt certificate firmele, ci produsele si din cate stiu eu, Life Care nu are o marca proprie de cosmetice.

  May 3, 2010 at 1:29 AM

Post a Comment

Follow us on Instagram